Op zijn 14de zong hij muziek van de Beatles tussen de schuifdeuren.

Van zijn 17de tot z’n 25ste  trad hij op met vele bands door het hele land

als zanger/gitarist & saxofonist.


Hij is tevens gediplomeerd pianostemmer/restaurateur, maar zijn

optreden als zanger/entertainer is altijd zijn echte ‘roeping’ geweest.


Rond zijn 30ste komt hij in de ‘muziekentertainmentbusiness’ terecht en volgt hij zanglessen  van o.a operettezangeres Sigrun Quetes,

operazangeres Franciska Dukel en vocalcoach Jan Willem Westerhuis.


In de periode daaropvolgend crëeert hij themafeesten voor o.a. de Party Company en zingt hij diverse hoofdrollen, o.a. in the Exentric Club.


Ook doceert hij drie jaar popzang aan de Muziekschool Amsterdam.

Hij schrijft zijn eigen theater/dinershow ‘Dagelijkse Hobbels’ en wint met cabaretgroep ‘Typisch’ met oa. Femke Wolthuis (RTL) en Gaya Schim van der Loef  op het Vechtfestival ‘95’ de eerste prijs en toert daarna twee jaar met ‘n cabaretprogramma door het land.


Hij speelde in 2000 mee met de zomervoorstelling ‘the Loveboat’ met o.a. Hugo Metsers en Wilma Bakker. 


De ‘BigBand’ blijft Peter trekken en met het concert van Robbie Williams in 2001 in the Royal Albert Hall in London, werd zijn muzikale hart definitief geraakt!


In 2001 zong hij 25 voorstellingen op de luxe salonboot Prins van Oranje met het programma ‘The Cruise’.


Daarna zingt hij jaren met de vele BigBands die Nederland rijk is, waaronder de ‘Hever Band’, het Utrechts Jazz Orkest, BigBand On the Move & Lex van Well and his Swing Orchestra.


Sinds 1997 woont hij in Amersfoort en speelt hier een aktieve rol in het muzikale uitgaansleven!


In 2006 start Peter met de ‘Ouwe Lulle Disco Show’, deze show

is een ‘Camp’ voor 30+  in de stadsstrandtent Zandfoort aan de Eem te Amersfoort.


Hij werkt veel samen met DJ TDK van het label ‘Dos Palomas Negras’, waarmee hij in 2010 het WK-lied ‘Oh Oh Oranje’ produceerde,

Deze voetbalhit kwam uit de honderden inzendingen tijdens het WK van 2010 op nr. 1 bij de contest voor radio en TV Utrecht.


Peter treed regelmatig op mét en voor kunstenaars, o.a. bij Marthijn de Groot op het landgoed ‘Le Cariol’ in de Dordogne en bij Miriam Slaats tijdens de première van de film ‘Portret of an artist’.


Vanaf januari tot juni 2016 heeft hij in muziekcafee Miles te Amersfoort elke maandagavond gezongen en muziek gedraaid onder de noemer MondayMiles.


Jaarlijks in de maand Maart verzorgt hij een concert in Theater Figi te Zeist met Big Band On the Move, en een lunchconcert met onder andere Jai Jai Vos, Ian Boelens, Jean Louis van Dam e.v.a.


Vanaf 2016 werkt hij regelmatig samen met combo High Five meets Peter Rip, met onder andere Jeroen de Valk, Peter Smit, Arjen van der Linden en Morris Roland.


home.html